Etusivu

Historia

Koostumus

Julkaisut

Kuvia

Keikkailee

Ohjelmistoa

Harrastuksia

Linkkejä

 

 

****************************************************************************************************

Studiopäiväkirja  5. - 6. elokuuta 2002

****************************************************************************************************

Levyn äänittämiseen tähtäävät toimenpiteet aloitettiin Otanmäessä maanantaina 5. elokuuta, kun koko Vintiöbändi pakkautui kahteen henkilöautoon kohteenaan BRR-studio Raahessa. Mukana olivat viimeisen päälle viritetyt kitarat sekä putkivahvistimet, joiden kautta hyvin harjoiteltu materiaali tulisi piuhojen välityksellä pihalle. Ajatuksena oli äänittää jotakuinkin kolme biisiä eli:

  • Tuumaakaan ei periksi anneta
  • Robin Hood
  • Sikin sokin

Robin Hoodin kanssa oli käynyt sillä tavalla ovelasti, että kun originaalin Vintiöversion kesto oli hitaastikin soitettuna 59 sekuntia ja normaalijopekompilla vauhditettuna biisin kesto alitti jopa 50 sekuntia, oli väistämättä edessä venytystoimenpiteet eli joko:

a) Soitetaan biisi ikäänkuin 2 - 3 kertaa "peräkkäin" ja päästään tällä tavalla normaalin rock-skibaleen strategisiin  mittoihin.

b) Pyydetään joltain tosi kovalta bändiltä esimerkiksi Hurriganesilta lainaksi kertosäe tai kaksi ja laitetaan se/ne Robin Hoodin kanssa pällistelemään Sherwoodin metsäisille kankaille.

c) Laitetaan Robin Hoodiin pitkä kitarasoolo tai urkurevitys tai joku muu soolo.

Kun mikään edellisistä ei tuntunut hyvältä vaihtoehdolta, päätin lykätä Robin Hoodiin lisäsäkeistöjä ja niiden avulla kesto ulottui 1:44 tienoille saakka eli pari kertaa alkuperäisen itsensä mittaiseksi.

Studiossa kasattiin kamat seinustoille klo 15 ja otettiin ensimmäiset löylyt "Tero" -biisillä ja Metallican "Enter Sandmanilla". Noin kello 16 tienoilla alettiin pistää biisien pohjia digitallentimelle. Ensiksi meni "Tuumaakaan ei periksi anneta" ja sitten meni "Robin Hood" ja kolmantena "Sikin sokin", jonka kolmas otto oli bändin mielestä paras ja onnistunein. Neljäntenä biisinä laitettiin purkkiin "Tero", jonka piti aluksi olla ns. studiolive -versio, mutta joka onnistuneen oton ja hyvän meiningin vuoksi päätettiin tehdä kunnolla. Demopohjasta jätettiin lopulliseen versioon pianokomppi ja molemmat kitarakompit.

Hommahan toimi siten, että pohjien päälle laitettiin ensin basso ja sitten molemmat komppikitarat. Sikin sokin -biisiin kitaristit soittivat vuorollaan (ekana  Erkki  ja tokana Henkka) albertjärvismäiset soolot. Seuraavana lisättiin urkupohjat ja pianot. Omaa vuoroaan odottaessaan pojat kävivät ostamassa paikallisesta urheiluliikkeestä futispallon, jolla sitten pelin avulla testattiin rantapuisto ja osittain myös viereinen katu. Kun kaikki soittimet oli saatu talteen, pääsivät muut paitsi Perttu Piehinkiin "tauolle". Lauluja alettiin ottaa sisään noin 21.30 ja homma oli ohi suurinpiirtein 23.00. "Tero", "Robin Hood" ja "Sikin sokin" saivat vielä mausteeksi taustalaulut by allekirjoittanut ja "Sikin sokin" päällystettiin vielä tamburiinilla ja lehmänkellolla.