Etusivu

      Sijainti

      Historia

    Koostumus

     Julkaisut

       Kuvia

    Keikkailee

   Ohjelmistoa

   Harrastuksia

     Linkkejä

   Fänfänkirja

 

FÄNFÄN KONSERTOI KAHTENA ILTANA

- Nuoret herrat näyttävät laulun paikan -

 

Otanmäen kuusivuotias bändikonkari Fänfän astuu tulevana viikonloppuna estradille levynjulkistamiskiertueen nimissä kahtena iltana. Kuuden vuoden olemassaolonsa aikana bändille on kertynyt ohjelmistoa siinä määrin paljon, että kaksiosainen levynjulkistamiskiertue oli ainoa mahdollisuus välttää monituntinen yhteen iltaan keskittyvä konsertti ja toisaalta myös keino rakentaa kaksi toisistaan täysin poikkeavaa konserttikokonaisuutta, joissa bändin monipuolisuus pääsee parhaiten oikeuksiinsa.

Perjantai-iltana Fänfän antaa rokenrolljalostamon tuotteita julki yökahvilassa Montulla, jonne valittu ohjelmisto edustaa bändin tanakkaa menomusiikkiosastoa parhaimmillaan. Luvassa on ensiesityksinä ainakin kolme uutta biisiä, jotka on tehty (made in Otanmäki by J. Harju) erityisesti Fänfänille, mutta tietysti mukana on koko joukko rytmijalkaan napakasti vaikuttavia vanhoja tuttuja biisejä. Fänfän toivoo, että perjantaina Montulla lepattavat kaikenikäisten rokenrollin ystävien lahkeet. Innokkaimmille rytmijyrille on olemassa viimeisimmillä keikoilla yleistyneen käytännön mukaan mahdollisuus päästä soittamaan kilkuttimia ja tuolirumpusetin osa-alueita ja muita rytmisiä härveleitä Fänfänin kanssa. Yökahvilassa on Velmut ry:n toimesta myös kioski.

Sunnuntaina Otanmäen koulun juhlasalissa ensimmäisestä kertaa täysin omassa konsertissaan esiintyvä Fänfän esittelee yleisölle kansanmusiikki- ja etnovaikutteista uutta ohjelmistoaan sekä viiden nuoren miehen voimin toteutettua yksiäänistä laulantaa ja rytmi-iloittelua. Huumoriakaan ei ole sysätty syrjään ja artistien pokanpitämiseen tähtäävä harjoittelu onkin kestänyt muutaman esityksen kohdalla koko syksyn ajan teemalla "Tuumaakaan ei naurulle periksi anneta!" Konsertin bändiosuudessa kuullaan rautalankamusiikkia Fänfän –otteella väännettynä sekä otteita Tsiidi Tsiidi –levyn sisältämästä musiikista ja myös aiemmin esittämätöntä uutta materiaalia (made in Otanmäki by J.Harju). Konsertin väliajalla on mahdollisuus tutustua Fänfänin vaiheisiin pienimuotoisen näyttelyn kautta sekä jutella mukavia Velmut ry:n puffetin äärellä. Molempina iltoina on myynnissä myös Fänfänin Tsiidi Tsiidi –levyä, johon saa halutessaan nimikirjoituksen Fänfänin soittajilta tai konsertin juontaja Niko Lappalaiselta.