HAJALAN

rautatieasemaRautatierakennukset


Asema-alue kattaa 1,2 hehtaarin laajuisen puistomaisen tontin, jolla on yhteensä kahdeksan rakennusta. Alkuperäisistä rakennuksista on purettu julkinen käymälä ja tavaramakasiini.


1. Asemarakennus Rakennusvuosi 1904, laajennettu 1906. Hirsirunko, savitiilikate, alkuperäiset ikkunat, pellavaöljymaali.

Hajalan asema isänpäivän iltana 9.11.2008.

2. Asemarakennuksen maakellari
Tiilirunkoinen, alkuperäinen katemateriaali huopakate, jonka päällä aaltopelti.

3. Asemarakennuksen talousrakennus Käymälä-navetta-puuliiteri-vaunuvaja-ruoka-aitta. Hirsirunko, betonitiilikate, punamultamaali.

4. Sauna-leivintupa Asema-alueen yhteinen sauna-leivintupa. Hirsirunko, savitiilikate, alkuperäiset ikkunat, pahoin rapistunut pellavaöljymaali, joka korvattaneen punamultamaalilla.

5. Kaksoisvahtitupa Rakennusvuosi 1901. Kaksi asuntoa: 1 huone ja keittiö sekä 2 huonetta ja keittiö. Hirsirunko, savitiilikate, alkuperäiset ikkunat, pellavaöljymaali.

6. Kaksoisvahtituvan käymälä-navetta Hirsirunko, betonitiilikate, alkuperäisistä ikkunoista osa kadonnut, punamultamaali.

7. Kaksoisvahtituvat puuliiteri-ruoka-aitta Lautarakenteinen, betonitiilikate, punamultamaali.

8. Kaksoisvahtituvan maakellari Tiilirunkoinen, huopakate, erittäin huono kunto.


Jarkko Korhonen
Turuntie 1106
25240 HAJALA
jarkkoko (at) yahoo.com

Tämä sivusto on omistettu Hajalan rautatieasemalle. Sivuston tarkoituksena on kertoa asemasta, asema-alueesta ja sen historiasta, nykytilasta ja rakennuksen kunnostuksesta asumiskäyttöön johtoajatuksena entisöinti ja vanhan säilyttäminen.