Perhe


Etusivu ] Tiedot ] Tuoreimmat kuvat ] Päiväkirja ] [ Perhe ] Linkit ] Vieraskirja ] Päivitykset ] Harrastukset ]

 

 

Perheeseemme kuuluu Jaden lisäksi isäntä Juhana ja emäntä Noora sekä Elmeri-kani, tuttavallisemmin vaan pelkkä "E". Asutamme rivitalokaksiota viihtyisällä paikalla, ja Jaden iloksi meillä on myös hyvän kokoinen piha. 

                    Elmeri                                                                                                                                                                                              

Elmeri makaa.jpg (32574 tavu(a))Vuonna -98 Huhtikuussa tuli silloin 1,5 -vuotias Elmeri talouteemme. Edellinen omistaja joutui luopumaan rakkaasta lemmikistään, ja me tarjouduimme ottamaan hänet. Elmeri suhtautui muuttoonsa arasti, eikä alkuaikoina tuntenut oloaan kovin turvalliseksi. Ajan myötä tuosta puoliksi maatiais- ja puoliksi kääpiökanista on kuitenkin tullut valloittava ja lujatahtoinen persoona, joka tietää, mitä tahtoo. On ollut todella ihmeellistä huomata, miten paljon pieni kani osaa itseään ilmaista. Nykyään 8 -vuotias vanhaherra on todella huomionkipeä isännän poika, joka on ottanut tavakseen aina tulla kerjäämään silitystä sohvalle, kun sinne vaan istahtaa. Enää ei Elmeristä, pikku Eestä, löydy arkuutta etsimälläkään! Kuvagalleriassa voit käydä katsomassa lisää kuvia Elmeristä.

                     Jade

Isanta ja pentu.jpg (31201 tavu(a))Jaden tulo perheeseemme on ollut pitkä projekti, sillä aloimme etsiä koiraa ja lukea kirjallisuutta jo syksyllä -02. Roduksi varmistui kultsu, koska se täytti kaikki ne toiveet, joita koiralta odotimme. Kasvattajakin löytyi ja yhteyttä alettiin pitää todella tiuhaan, sähköpostia on lähetelty ja saatu lähes päivittäin ja ensikertalaiset koiranomistajat ovat oppineet yhtä ja toista rodustaan. Pentue oli silloin vasta suunnitteilla, kun tapasimme alkutalvella Turun koiranäyttelyssä kasvattajan ensimmäistä kertaa. Silloin tuli keskusteluissa myös esiin mahdollisuus ottaa sijoituskoira, koska me halusimme ensimmäiseksi koiraksemme nartun. Asia laitettiin harkintaan, ja luettuamme ja otettuamme selvää asiasta halusimme sijoituskoiran, koska tulimme myös hyvin toimeen kasvattajan kanssa. Sitten oli vuorossa pitkä odottelu ja lisää kirjallisuuden lukemista. Astutuksen jälkeen menimme kylään kasvattajan luokse ja samalla kävimme vähän tarvikeostoksilla. Ihastuimme täysin tulevaan emoon, Namuun. Niin kaunis ja hyvin koulutettu koira!

Pennut syntyvät

Vihdoin, 28.04. kesken Suomi-Slovenia jääkiekko-ottelun, saimme viestin, että ensimmäinen pentu on syntynyt, ja se on tyttö! Riemu oli rajaton, varsinkin, kun Suomi voitti ottelun 12-0 ;) Seuraavana päivänä olimme uudestaan yhteydessä, ja saimme kuulla, että Namu oli synnyttänyt 4 poikaa ja 2 tyttöä, eli meille oli tyttö tiedossa, ei vaan tiennyt vielä, kumpi! Kun pennut täyttivät kolme viikkoa, oli aika matkata katsomaan niitä. Vihdoin pääsimme hellimään tulevaa pentuamme! Kuvia tuli otettua paljon, sekä vielä muutama videoleike. Toisen kerran kävimme katsomassa pentuja silloin, kun ne olivat kuusiviikkoisia. Silloin tiesimme jo kumpi tytöistä tulee meille. Seuraava viikko olikin sitten kiduttavan pitkä...