Päiväkirja


Etusivu ] Tiedot ] Tuoreimmat kuvat ] [ Päiväkirja ] Perhe ] Linkit ] Vieraskirja ] Päivitykset ] Harrastukset ]

 

Jade 7-16 Vko

Päiväkirjasta saat selville, mitä Jaden ja hänen perheensä elämään milloinkin kuuluu.

          Jade 7 Vko          Päiväkirja 2 ] Päiväkirja 3 ] Päiväkirja 4 ] Päiväkirja 5 ] Päiväkirja 6 ]

18.6.2003

Edellispäivänä oli se suuri päivä kun haimme Jade-tyttösen vihdoin kotiin. Monen kuukauden odotus on vihdoin ohi! Matka kasvattajan luota kotiin (n.70 km) sujui ihan mukavasti, tosin alkumatkasta Jade oli kovin levoton ja vinkui hädissään. Vähän ajan päästä hän oli kuitenkin jo rauhallisempi ja otti välillä pienet nokosetkin. Jaden käyttöön varattiin näin aluksi vain makuuhuone ja eteinen ja Elmeri-pupulle olohuone ja keittiö. Näin vältyttiin suuremmilta sydänkohtauksilta ;) Jaden ensimmäinen yö uudessa kodissa oli melko levoton ja hän herätti meidät yön aikana monta kertaa. Tosin olimme itsekin niin jännittyneitä, ettemme pystyneet nukkumaan kunnolla. Seuraava yö menikin sitten jo paremmin. Pientä levottomuutta ja vinkumista vielä ilmeni, mutta Jade ja me muut nukuimme kuitenkin jo paljon paremmin. Jade on viettänyt yönsä tähän mennessä sängyn alla, eikä uudessa hienossa "vauvasängyssään" :)

20.6.2003

Nyt Jade on jo kotiutunut hyvin. Hän on alusta asti osannut tehdä asiansa eteiseen paperille (tai ainakin sen viereen :)) ja tänään hän ilmoitti ensimmäisen kerran hädästä ulko-ovella! Muutenkin hädät on jo yhä useammin tehty ulos. Ollaan vähän jo harjoiteltu koulutustakin. Luoksetulo sujuu jo aika mallikkaasti ja istumistakin ollaan pari kertaa harjoiteltu. Kaulapantaa ollaan myöskin kokeiltu muutamana päivänä ja ihan hyvin Jade on siihen tottunut. Tänään kokeiltiin kävelyä taluttimeen kytkettynä ja hienosti sujui sekin. Tosin olemme kokeilleet sitä vasta sisätiloissa. Ulkona meidän tyttö onkin aika vauhdikas ja hän on saanut tähän mennessä ulkoilla vapaana omassa pihassa. Autoilemassa Jade oli tänään kolmatta kertaa ja vieläkin hän oli kovin levoton ja vinkui. Siispä lisää autoiluharjoituksia. Jaden lempparileluksi on osoittautunut lilanvärinen apinapehmolelu. Yöt on nukuttu jo paljon paremmin, viimeyönä ei tullut enää yhtään herätystä. Tosin heräsin siihen mukavaan tuoksuun, joka oli lähtöisin neitosen tekemistä kahdesta läjästä... Onneksi juhannussää on tällä kertaa tällainen niin  voimme viettää sen hyvillä mielin kotona sisätiloissa ;)

22.6.2003

Tänään Jadella on ollut melko uuvuttava ohjelma, sillä tänään opeteltiin taluttimessa kulkemista, yksinoloa ekaa kertaa ja mahtui mukaan vielä hiukan autoiluakin! Taluttimessa Jade kulki vaihtelevasti, aamulla hän lähinnä pyöri taluttimessa, mutta päivällä käytiin sitten yhdessä postilaatikolla (n.50 m suuntaansa) ja Jade kulki nätisti vierellä! Yksinolokin sujui melko hyvin, kun jätettiin kaikki kivat lelut ulottuville. Vähän tytöltä silti pääsi poru, kun ovesta lähdettiin. Noin 20 minuutin kuluttua palatessamme löysimme pikkuneidin nukkumasta, ja kaikki paikat olivat järjestyksessä! Myös autoilu sujui tänään loistavasti, neiti ei päästänyt inahdustakaan menomatkalla ja vain pientä kitinää tullessa, joten ihan hyvin, taisi olla neljäs automatka. Sisäsiisteys edistyy myös, Jade on tänään tehnyt kaikki muut kasat ulos, paitsi ne, jotka tulivat yöllä.

Jade 8 vko         23.6.2003

Tänään Jade on nukkunut paljon, taisi olla eilinen niin rankka päivä. Illemmalla ollaan taas kuitenkin ehditty touhuilemaan vähän yhtä jos toistakin. Tänään ollaan harjoiteltu istumista muutama kerta ja se sujuukin jo loistavasti, ilman makupalaakin. Taluttimen kera käytiin taas postilaatikkoreissu ja vapaana ollaan kirmattu omassa pihassa. Tänään leikattiin ensimmäistä kertaa kynnet ja punnittiin pikkuinen. Jade painoi 6,3 kg ja säkäkorkeudeksi saatiin mitattua kunnioitettavat 32 cm. Illalla otettiin myöskin ensimmäinen noutoharjoitus dummylla Jaden kanssa ja se sujui kolmannella yrittämällä loistavasti. Olisi muuten varmaan onnistunut jo ekalla yrittämällä, ellei neitokainen olisi ollut niin väsynyt, että nukahti melkein heti harjoituksen jälkeen :)

26.6.2003

Jade on ollut tänään todella energinen, hän otti iltapäivällä erittäin pitkät torkut, ja sen jälkeen kiidettiinkin pitkin sivupihaa kieli pitkänä! Jade tykkää etsiä meitä, ollaan tehty niin, että toinen on mennyt piiloon ja sen jälkeen on laitettu Jade etsimään, ja hyvin on löytänyt meitä! Neiti on nykyään niin vilkas pihalla, että hänellä pitää olla aina keksimässä jotain tekemistä, muuten piha-alueen viherkasvit ja vuorimännyt saavat kyytiä. Neiti osoitti myös eilen illalla olevansa kiinnostunut vedestä, seurasimme äärimmäisen huvittuneina vierestä, kun Jade yritti uida juomakupissaan! Tänään sama juttu, joten on aika viedä tyttö tutustumaan veteen, isäntä onkin oikea vesieläin, joten katsotaan, kumpi kyllästyy ensin :)

27.6.2003

Rannalla oli tänään sen verran aallokkoa, ettei neiti uskaltanut tulla isännän kanssa uimaan. Sitkeistä houkutteluyrityksistä huolimatta Jade keskittyi enemmän kaivamaan itselleen vallihautaa kallion viereen :) Niinpä isäntä sai uida yksin, vähän meinasi Jade hätääntyä, kun isäntä sukelteli. Täytyy ottaa uimaharjoituksia seuraavaksi tyynellä ilmalla ja ehkä eri paikassakin. Ahkeran hiekassa kierittelyn jälkeen oli meidän pakko pestä jade ensimmäistä kertaa, pienen alkurimpuilun jälkeen hän antoi suosiolla pestä ja kuivata itsensä. Lisäksi Jade pääsi illalla tekemään Elmerin kanssa lähempää tuttavuutta. Rohkeasti Elmeri tuli katselemaan Jadea sohvapöydän toiselta puolelta, mutta pujahti takaisin sohvan taakse varmuuden vuoksi. Kun Jade nukahti, Elmeri tuli uudestaan haistelemaan Jaden tassuja sentin päästä!

29.6.2003

Tänään Jade oli vielä hieman uuvuksissa aamulla, sillä meillä kävi vieraita illalla, ja Jaden nukkumaanmeno viivästyi hiukan. Lisäksi neiti oli aivan pois itsestään ja touhotti ihan päättömästi ympäri kämppää. Eilen päivällä käytiin tutustumassa torilla ihmisvilinään ja saatiin paljon ihailevia katseita. Jade joutui tosin kummastelemaan menoa sylistä käsin kun rokotukset eivät ole vielä kunnossa. Tänään kävimme "mummulassa" uimaharjoituksissa. Jade sai polskutella vanhassa lasten kahluualtaassa :) Ensin hän vähän ihmetteli moista laitosta, mutta sitten kiinnostus voitti ja neiti pulahti kahlailemaan. Kotiin tultuamme Jade sammui välittömästi.

Jade 9 vko        30.6.2003

Tänään Jade sai tutustua karuun arkeen, nimittäin emännän "hoitovapaa" päättyi ja edessä oli paluu työharjoitteluun. Ensimmäinen päivä sujui neidiltä oikein hyvin, eikä Jade ollut tehnyt mitään pahojaan yksin ollessaan, ja jopa jäi kiltisti kotiin. Onneksi yksinolon katkaisee emännän ruokatauko, joten pikkuinen ei joudu olemaan yksin kuin noin 3 tuntia kerrallaan. Illalla Jade ei päästänyt meitä silmistään hetkeksikään, pelkäsi kai, että heti lähdetään, kun hän nukahtaa. Niinpä nukkumaanmenokin sitten hieman venähti, ja Jade oli vielä täysin hereillä joskus yhdentoista aikaan!

2.7.2003

Jade alkaa jo tottua rytmiin, ja osaa ottaa rennommin. Aina aamulla kun isäntä herää, pikkuneiti on vielä nukkumassa, mutta herää samantien ja sitten lähdetäänkin aamupissalle. Isännän lähtiessä töihin emäntä herää ja alkaa tehdä lähtöä työharjoitteluun. Jade saa silloin ruuan ja käydään pieni aamun energianpurkaus tekemässä ulkona. Emännän tullessa ruokatauolle on Jade yleensä nukkumassa, kuten on myös silloin, kun Isäntä tulee töistä, joten illalla on energiaa riittävästi! Ruokahalu on hyvä ja tyttö on kasvanut kahdessa viikossa 2 kiloa! Ei näytä enää vauvalta.

Jade 10 vko        7.7.2003

Tänään Jade täytti kokonaiset 10 viikkoa ja tänään aloitettiin siirtyminen isompien pentujen ruokaan. Aamulla neiti vähän kummasteli outoja nappuloita normaalin ruokansa joukossa ja ensin hän kätevästi erottelikin uudet nappulat vanhoista ja jätti uudet syömättä :D Illemmalla uudetkin nappulat maistuivat vähän paremmin. Ruoka on Jadelle maistunut aika hyvin, tosin kuumalla säällä ruokahalu näyttäisi olevan hiukan huonompi. Painoa on kuitenkin kertynyt n. 1 kg/vko ja terveeltä näyttää, joten ei syytä huoleen. Tänään Jade oppi uutena temppuna antamaan tassua. Jo yhden kerran jälkeen neitokainen äkkäsi mitä pitää tehdä makupalan saadakseen. Viikonloppuna käytiin myös toisessa "mummolassa", johon on matkaa 15 km/suunta. Se oli ensimmäinen niin pitkä automatka, jos ei matkaa kasvattajan luota kotiin lasketa. Matka sujui ihan hyvin, vaikka ilma oli tosi kuuma ja autossakin ihan riittävän lämmin... Ja perillä olikin sitten taas paljon tutkittavaa.

12.7.2003

Nyt on siirrytty ruokinnassa "fifty-fifty" -annosteluun ja hyvin maistuu jo uudetkin nappulat. Neiti kasvaa kovaa vauhtia. Juomakuppikin tyhjenee myös vauhdikkaasti, tosin eri syystä. Jade harrastaa edelleen juomakupissa kroolaamista ja vesi ei kauaa kupissa vanhene. Tänään kävimmekin meren rannassa veteen tutustumassa. Nyt ei ollut niin paljoa aallokkoa ja Jade uskalsi tällä kertaa tulla vähän syvemmälle, mutta ei vieläkään varsinaisesti uinut. Lähiaikoina Jadea on alkanut kiinnostamaan hajut todenteolla ja kun hän kulkee ulkona nokka maassa niin käskyt kaikuvat kuuroille korville. Neiti on lähiaikoina alkanut myös kanniskelemaan tavaroita ja sen hän tekeekin suurella ylpeydellä nenu kohti taivasta :D

Jade 11 vko        14.7.2003

Eilen Jadella oli jännittävä päivä kun kohdattiin ensimmäisen kerran toinen koira. On hän ennenkin koiria nähnyt, muttei ole päässyt tutustumaan tarkemmin. Tottumattomana Jade oli vähän turhan tunkeileva aikuista shelttiä kohtaan ja roikkui raukan perässä koko ajan. Pian sheltti saikin tarpeekseen ja varoitusmurinan jälkeen näykkäisi Jadea kuonoon. Pikkuinen pelästyi, mutta selvisi lähinnä henkisillä vammoilla. Vähän taisi silmä saada naarmua, kun se seuraavana aamuna näytti vähän tulehtuneelta ja vuosi vähän. Pian Jade jo unohti välikohtauksen ja leikki iloisesti, mutta pysytteli loitolla sheltistä :) Tänään Jadelle varattiin rokotusaika ensi viikoksi. Silmää hoidettiin silmävedellä ja pikkuinen vietiin myös suihkuun pesulle, koska hän oli onnistunut sotkemaan itsensä pihkalla käpyjä metsästellessä :) Tänään tehtiin myöskin maanantaiseen tapaamme noutoharjoitus ja se meni oikein hyvin.

17.7.2003

Koko tämän viikon ollaan saatu nauttia/kärsiä mielettömästä helleaallosta. Jade ei ole ollut kovin energinen kun sekä ulkona että sisällä on 30 astetta lämmintä... Iltaisin ollaan sitten vähän purettu energiaa kun on ollut viileämpää. Jade on myöskin vilvoitellut kotona ottamalla viileitä suihkuja ja ulkona hän on päässyt "uimaan" lasten kahluualtaassa. Jade ei vielä ole varsinaisesti uinut, vaan vain riehuu ja kahlailee vedessä ja puhaltelee veden alla kuplia nenän kautta :D Pikkuinen ei ole vielä oppinut että pää on se osa mikä kuuluu pitää pinnalla, eikä toisin päin ;)

20.7.2003

Kuumuus jatkuu yhä ja nyt ollaankin melkein joka päivä käyty läheisellä rannalla vilvoittelemassa. Jade tulee veteen ihan mielellään, ainakin tällä kelillä ja tänään hän ensimmäisen kerran ui! Tosin ihan pienen matkan (n.1 m), mutta kuitenkin Jade selvästi keksi miten kuuluu uida. Ehkä ensi kerralla hän jo uskaltautuu uimaan vähän pidemmän matkan. Tähän mennessä J:lle on riittänyt aika lyhyt aika vedessä telmimiseen. Sitten hän kiertelee rantakallioilla haistelemassa mielenkiintoisia hajuja. Ensi viikolla isäntä jääkin kesälomalle, joten sitten pikku J pääsee varmasti vielä useammin rannalle.

Jade 12 vko        22.7.2003

Tänään Jadella oli jännittävä päivä kun käytiin lääkärissä hakemassa ensimmäinen rokotus. Lääkärikäynti meni oikein hyvin, vaikka jouduttiin vähän odottelemaankin kun lääkärin aikataulu oli myöhässä. Pikku J tuskin tunsi piikkiä, ei kuulunut inahdustakaan. Edellispäivän iltana Jade pääsi myös tutustumaan metsään ensimmäistä kertaa. Hän oli niin innostunut paikasta, että uuvutti itsensä nopeasti juoksentelemalla ja nuuskuttelemalla kaikki paikat läpi :) Tänään otimme myös yhden noutoharjoituksen dummylla. Nyt oli ensimmäinen kerta kun ei mennyt ihan nappiin J:n suoritus. Hän lähti kyllä innoissaan hakemaan aarretta, mutta jäi sitten puolitiehen mutustelemaan saalistaan. Tosin hän oli vähän väsynyt jo, kun oltiin juuri oltu ulkona riehumassa. Toivottavasti ensi kerralla menee taas paremmin :)

Jade 13 vko        28.7.2003

Tänään otettiin taas noutoharjoitus, joka ei mennyt kovin hyvin. Jade oli kyllä tosi kiinnostunut dummysta, mutta ei palauttanut sitä kunnolla, joten uusiksi meni, toisella kerralla sama juttu, Jade jäi puolen metrin päähän leuhkimaan dummylla, mutta ei tullut luokse. Kolmannella kerralla Jade yritti livahtaa ohi, mutta saatiin se onneksi kiinni, ja vaihdettua dummy leluun. Muutenkin omapäisyyttä alkaa jo näkymään, tyttö ei ole mikään mammantyttö, vaan melkoisen kova luu. Käskyt uppoavat silti melko hyvin, joskin luoksetuloa pitää joskus vähän vauhdittaa menemällä piiloon... Jade istuu ja menee maahan ja kulkee suht nätisti taluttimessa, ja suurin osa pissoistakin menee jo ulos.

29.7.2003

Tänään oli sadepäivä, ja jouduin ensimmäistä kertaa todistamaan, että meidän tyttö ei olekaan mikään tyhmä koira... Kaatosateessa yritin saada Jadea ulos pissalle, seisoin sateenvarjon alla, ja Jade kummasteli mokomaa laitetta, joten laitoin sen pois, ja seisoin kastumassa sateessa, ja Jade oli rapulla sateensuojassa. Vähän aikaa ihmeteltyään Jade teki lätäkön rapulle, ja jäi odottamaan sisäänpääsyä... Minä kastuin ja Jade ei. Ajattelin, että kai mun pitää olla tyytyväinen, kun se pissa tuli ulos kuitenkin... :)

30.7.2003

Tänään on taas kuumempaa, ja tytöltä on veto loppu. Viimeaikoina ollaan käyty iltaisin "mummolassa" energiaa purkamassa, ja koska siellä on iso piha, olemme voineet leikkiä vähän etsintäleikkejäkin. Jade käyttää nenäänsä todella hyvin, koko ajan on kuono maassa tai ilmassa haistelemassa jotain. Kantaminen ja erilaisilla leluilla leikkiminen ovat nykyään suosikkiharrastuksia. Tosin "isoveli" Elmeri tulee aina kiusaamaan pikkusiskoa, kun Jade leikkii olohuoneessa. En tiedä kyllä toista kania, joka leikkisi koirien leluilla :) Ja kuten sisarukset yleensä, myös nämä nahistelevat koko ajan jostain. Ja huomiosta ollaan tietysti mustasukkaisia! Melkein kyllä näyttää siltä, että E on pomo, koska Jade ei saa jahdata E:tä. Kovasti Jaden tekisi kyllä mieli leikkiä Elmerin kanssa, mutta vielä ei ole löytynyt yhteistä leikkiä :) Illalla kävimme vielä vähän "uimassa" mummolassa kahluualtaassa ja energiaa piisasikin ihan riittävästi. Jadella oli mieletön meno päällä, eikä riehumisesta ollut tulla loppua. Koko helteinen päivä kului lepäillessä, joten illalla riitti virtaa.

Jade 14 vko        4.8.2003

Tänään ja eilen on ollut kiireinen päivä. Tosin Jaden mielestä varmaan tavallista tylsempi, koska päivät ovat kuluneet enemmän tai vähemmän siivouksen merkeissä. Tänään sitten tuli vieraita, eikä vaan ovella käymään, vaan oikein kunnolla kahvittelemaan. Oli Jade tohkeissaan, aluksi hän yritti hiukan hyppiä vieraita vasten ja sen jälkeen vielä sohvalle, mutta ymmärsi sitten yskän. Virtaa riitti silti todella paljon ja normaalit nukkuma-ajat eivät pitäneet lainkaan paikkaansa. Välittömästi vieraiden lähdettyä neiti sitten sammuikin, nopeammin kun kynttilä :) Ostettiin tänään tytölle turvavyövaljaat ja hän pääsi illalla kokeilemaan niitä ensimmäistä kertaa. Hienosti meni, ei näyttäneet valjaat haittaavan mitenkään Jaden autossa olemista ja hän hyväksyi ne heti. Nyt voidaan sitten lähteä pidemmillekin autoreissuille turvallisin mielin.

5.8.2003

Jadella on ollut tänään huippu-jännittävä päivä kun meille tuli koiravieraita ensimmäistä kertaa. Pikku J sai tutustua bichon havanais-rotuiseen Jopoon ja phalene-rotuiseen Karoon. Jopo ja Karo olivat tosi innoissaan Jaden tapaamisesta, mutta meidän neiti oli aluksi todella arka vaikka onkin itse puolet suuremman kokoinen jo nyt :D Ensin oli pienoinen haukkukonsertti ja sitten alettiin varovasti haistella ja tutustua. Vähän ajan päästä meidän tyttönenkin vähän rentoutui ja uskaltautui kunnolla haisteltavaksi. Aluksi hän lähinnä piileskeli emännän selän takana ja sieltä käsin varovasti kurkkaili tulokkaita :) Jopon kanssa hän lopuksi jo vähän leikkikin, mutta tapaaminen vei sen verran voimia, että Jade uupui nopeasti. Kun vieraat olivat lähteneet, pikku J nukahti välittömästi. Nyt odotamme innolla seuraavaa kertaa kun näemme Jopon ja Karon, silloin on varmasti jo ihan eri meininki kun ollaan jo tuttuja =)

10.8.2003

Tänä viikonloppuna Jade on saanut totutella taas vieraisiin kun emännän synttäreitä juhlitaan jo toista viikonloppua :) Ei viitsitty kutsua kaikkia vieraita yhtäaikaa ettei Jaden pää menisi ihan pyörälle. Tosin parissakin vieraassa kerrallaan on jo hänelle ihmettelemistä. Pissallakin pitää käydä vartin välein ;) Viikonloppuun on mahtunut myös vierailu maalla, toisessa "mummolassa". Siellä onkin vähän enemmän lääniä, jossa telmiä. Jadella riitti taas nuuskuttelemista isossa pihapiirissä. Hän löysi sillä reissulla myöskin uuden herkun, vadelmat. Niihin hän ihastuikin heti ensi maistamalla ja kävi napsimassa niitä vähän väliä suoraan puskasta :) Lopuksi piti jo vähän estelläkkin, ettei J olisi syönyt mahaansa kipeäksi. Paluumatkalla hän sai harjoitella ensimmäistä kertaa matkustamista yksin takapenkillä turvavyövaljaissa. Hyvin meni ja hän olikin reissusta niin väsyksissä, että makaili vaan tyytyväisenä koko matkan.

Jade 15 vko        12.8.2003

Varasimme tänään Jadelle ajan tehosterokotukseen. Sitten meneekin enää pari viikkoa, niin päästään vihdoin tutustumaan suureen maailmaan tarkemmin. Jadea alkaa jo kyllästyttää samat pihat, joilla aina ulkoillaan ja niinhän se kyllästyttää meitäkin. Tänään punnittiin neitonen ja hän painoi 14,2 kg! Hurjaa vauhtia se tyttö kasvaa. Jade on lähiaikoina alkanut selvästi innostua enemmän koulutuksesta ja jaksaa myös keskittyä paljon paremmin ja pidempään kuin ennen. Hän osaa jo istua, tulla luokse, antaa tassua, seistä käskystä, mennä maahan ja pysyä paikalla hetken. Ollaan pyritty pitämään koulutukset lyhyinä ja tarpeeksi harvoin, jottei tule "ylikoulutettua" pikkuista.

14.8.2003

Tänään Jade sai toisen rokotuksensa. Lääkärireissu meni jälleen hyvin, eikä pikkuinen taaskaan näyttänyt tuntevan koko pistosta. Odotustilassakin hän istui kiltisti ja rauhallisesti vaikka ympärillä oli pari muuta koiraa ja kissa. Noutoharjoitukset eivät ole lähiaikoina menneet ihan putkeen neidin palautushaluttomuuden takia, joten harvennamme harjoituskertoja ja yritämme keksiä vaihtelua harjoituksiin. Sisäsiisteys on sensijaan edistynyt lähiaikoina hyvin. Kakkaa ei ole sisälle tullut enää pitkiin aikoihin ja pissaakin tulee ehkä yksi tai kaksi päivässä sisälle ja nekin yleensä isännän ja emännän oman huolimattomuuden vuoksi. Pitäisi osata tulkita merkit ajoissa... Jade on ottanut myöskin käyttöön "pissatuijotuksen" :D , jonka olemme oppineet pikkuhiljaa tunnistamaan. Hän tuijottaa meitä merkitsevällä katseella että viekää mut ulos nyt heti!

16.8.2003

Jadella on ollut tänään yksi kaikkien aikojen jännittävimmistä päivistä. Kävimme ensimmäisellä pidemmällä automatkalla, joka suuntautui mökille Paraisille sekä kasvattajan luokse Kaarinaan. Pelkkä menomatka venahti jo 2½ -tuntiseksi, koska teimme matkanvarrella pari "varikkopysähdystä", sekä poikkesimme eläinliikkeeseen hakemaan pikku J:lle ruokasäkin. Perillä mökillä olikin sitten paljon tutkimista. Teimme pitkän kävelylenkin vapaana metsässä ja Jade oli aivan täysin nenänsä vietävissä :) Tosin hän piti kuitenkin tarkoin silmällä, että muut tulevat perässä. Uimaan emme valitettavasti ehtineet tällä kertaa ajan puutteen vuoksi. Sitten suuntasimme matkan kasvattajan luokse. Jade tykkäsi kovasti kyläilystä Tuuli-kasvattajan luona ja oli myös mielellään Namu-emon ja Nougat-"tädin" seurassa. Jade piti melkoista ujellusta kun oli niin paljon kertomista kasvattajalle (tapa kuulemma kulkee suvussa :)). Kasvattaja oli tyytyväinen Jaden kehitykseen. Kulmaukset on hyvät, samoin liikkeet, paino sopiva ja kasvu tasaista. Tosin pää on meidän pikkuisella vähän puikula, ainakin tällä hetkellä :D Siitä huolimatta keräsimme jälleen kerran ison kasan pennun ihastelijoita reissun aikana. Jopa bensa-asemalla tankkauksen aikana tuli joku autonikkunasta ihastelemaan takapenkillä istuskelevaa pikku J:tä :) Mökillä myöskin oli melkoinen seurue vastassa kun sana oli kiirinyt, että kultsu-pentu on tulossa.

Jade 16 vko        20.8.2003

Sisäsiisteys alkaa olla kunnossa, eka "nollapissapäivä" on tänään. Käytiin myös tänään vähän pidemmällä metsäreissulla. Jade viihtyi tosi kauan pyörien ympäri ja nuuskien kaikkea. Välillä Jade pulahti uimaankin. Sen jälkeen etsittiin tietysti mukava, haiseva paikka johon piti päästä selälleen... Energiaa on päivä päivältä enemmän ja sen purkamiseen tarvitaan myös enemmän. Jadelle on alkanut muodostua pikkuhiljaa rutiineja, esim. aina kun isäntä tulee töistä, Jade odottaa aina samassa paikassa (kenkätelineellä).

22.8.2003

Tytöillä on tiedossa viikonloppu keskenään ja Elmeri on ainoa mies talossa. Isäntä lähtee viikonlopuksi "hänen majesteettinsa salaiseen palvelukseen" elikkäs kertausharjoituksiin :) Tänään olemme viettäneet tylsähköä sadepäivää, jonka ainoa piristys on ollut makkara. Isäntä ja emäntä grillailivat makkaraa, josta Jade sai pienen maistiaisen. Tyttö olikin aivan sekaisin pari tuntia ja eleli vain makkaran hajujen huumassa =) Olemme alkaneet harjoitella seisomista, silmällä pitäen marraskuista pentunäyttelyä johon olemme menossa. Nyt alkaa jo sujua vähän paremmin ja pikku J malttaa hetken seistä paikallaan. Ennen hän istahti tai kävi makuulle heti kun kädet irtosivat kannattelemasta. Isännällä ja emännällä on myöskin vielä harjoittelemista Jaden seisottamisesta, kuten voitte kuvagalleriasta todeta........